donderdag, 04 december 2014 00:00

Studieweekend Heemskerk

Het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 oktober was het weer tijd voor het NJAO! Dit keer was het tijd om naar het noorden te vertrekken. Ook was het een weekend waarin het NJAO twee concerten heeft gegeven.

 

Vanaf 10:00 kwamen langzaam alle NJAO’ers binnen, in de muziekschool in Heemskerk. Waar eerst werd bijgepraat met een kop koffie of thee. Langzamerhand ging iedereen zijn standaard neer zetten met de muziek erop en werden de accordeons weer uitgepakt. Er werd gedurende de dag hard gewerkt aan verschillende stukken met in het vooruitzicht het optreden van zaterdagavond in samenwerking met Brass Ensemble Emgero. Na een dag hard repeteren en het avond eten (pizza!) vertrok het NJAO richting Castricum waar het concert plaats zou vinden. Het concert werd in verschillende blokken gedeeld: Het Brass Ensemble opende het concert met een aantal nummers waarna het NJAO volgde met Roller Coaster, Klezmer Karnival, Sinfonia en Alcazar. Aan het eind van de avond werd het concert afgesloten gezamenlijk afgesloten met het nummer Contrasto Grosso. Na het concert vertrokken de NJAO’ers naar de StayOkay in Heemskerk; een prachtig oud kasteel. Eenmaal aangekomen werden alle bedden opgemaakt en waren de NJAO’ers weer snel in de bar te vinden en de overige gasten van de StayOkay getrakteerd werden op een privé optreden van Teus.

Op zondag stond om 09:00 uur het ontbijt weer op ons te wachten na het ontbijt werd alles weer ingepakt ingeladen om te vertrekken naar Wieringerwerf. Hier stond een tweede concert op het programma; samen zanger Wouter Braaf. Tijdens dit optreden werden een aantal stukken alleen door het NJAO gespeeld en een stukken samen met Wouter Braaf. Nummers als One Moment in Time, Penny Lane en When I’m Sixty Four de Beatles en Ciske de Rat (de musical waarin Wouter een rol had) werden aan een zaal vol publiek ten gebracht. De presentatie was in de handen van Tijs en Anouk. Aan het eind van het optreden werd het jongste (Robert, 11 jaar) in het zonnetje gezet en mocht hij de bloemen namens het NJAO in ontvangst nemen. 

We kunnen weer terug kijken op een leuk, gezellig en bovenal muzikaal weekend! 

Tot in november!

 

Door: Kelly Ottevanger, Anouk Pieters

Read 3409 times Last modified on maandag, 23 november 2015 18:41