donderdag, 04 december 2014 00:00

Studieweekend Heerhugowaard

Het weekend van zaterdag 8 november en zondag 9 november stond weer in het teken van een bijzonder NJAO weekend. We verbleven dit weekend in Noord-Holland. Ook stond er voor op zondag een bijzonder optreden op het programma; namelijk in de gevangenis in Heerhugowaard.

 

Zaterdag rond 10:00 uur verzamelden de NJAO’ers zich in de muziekschool van Heemskerk. Eerst werd er bijgepraat en werd de muziek op de standaards neergezet en kwamen de eerste accordeons al weer tevoorschijn. Om 10:30 begonnen we met de repetities waarin er hard gestudeerd werd voor het optreden van zondag. 

 

Na een dag veel repeteren vertrok het NJAO naar de bowlingbaan in Uitgeest voor het avondprogramma. Dit weekend was er geen algemene overnachtingslocatie, maar sliepen de leden bij gastgezinnen! De leden sliepen bij Hannah, Bart, Rianne of Jacques huis. 

Nadat de avond nog gezellig werd afgesloten met een drankje ging op zondag al weer vroeg de wekker om weer op tijd te vertrekken naar de gevangenis in Heerhugowaard, waar twee optredens op het programma stonden. Na het ochtend optreden voor een groep gevangenen kregen we een lunch en daarna stond er nog een optreden op het programma. Tijdens deze optredens hebben we o.a. e stukken A Klezmer Karnival, Alcazar en One Moment in Time gespeeld. . Het was voor het NJAO een hele belevenis om een gevangenis van de binnenkant te zien en te spelen voor een ander soort doelgroep. De optredens van deze dag werden wel heel erg gewaardeerd en het publiek was heel enthousiast. Na dit bijzondere optreden werd er afscheid genomen van Chantal en Lindy die na vele jaren lidmaatschap hebben besloten om te stoppen met het NJAO. Bij deze ook bedankt voor alle jaren van muzikaliteit en gezelligheid! 

Al met al was het een bijzonder, druk maar vooral een leerzaam en gezellig weekend! 

Tot in december! 

 

Door: Kelly Ottevanger, Anouk Pieters

Read 3570 times