vrijdag, 14 maart 2014 00:00

NJAO-weekend van februari

Zaterdag 8-en zondag 9 februari stonden weer in het teken van een NJAO-weekend! Dit weekend kwamen de NJAO’ers bijeen in het Brabantse Reek , waar een repetitieweekend op de planning stond.

 

Rond tien uur druppelden de NJAO’ers binnen en praatten de leden elkaar onder het genot van een kopje koffie en een plak cake weer bij. Rond half elf begonnen de repetities en werden de eerste muzikale klanken uit de accordeons getrokken. Tijdens deze repetitie was er al één onverwachte toehoorder aanwezig: Een monteur van de ANWB Wegenwacht, die de autoband van Anouk kwam repareren. Op het stukje bospad (de accommodatie was midden in het bos) was er een metalen pin in de voorband terecht gekomen. Gelukkig was het snel opgelost en kon ook Anouk bij de repetities aansluiten. Met af en toe een pauze, waar ook uiteraard ook gejuicht werd voor het Nederlandse schaatstrio op het podium op de Olympische Spelen, verliepen de repetities voorspoedig en werd er hard gewerkt aan o.a. Alcázar en Sinfonia alla Barocco. Rond zes uur was het tijd voor het diner, dat uitstekend verzorgd werd door Marcel, Linda (de moeder van Kelly) en Rosalinda (vriendin van de moeder van Kelly). Op het menu stond een voorgerecht van krab- en garnaalsalade, een hoofdgerecht met een pita shoarma en gebakken aardappels en sla, en als toetje vla met vruchten.

’s Avonds na de repetities verzorgden Teus, Tim en Anouk de muziek. Onder de muzikale klanken van de klezmer en Argentijnse tango en de wedstrijd tussen Feyenoord en NEC (die ook gevolgd werd) werden de eerste biertjes en drankjes genuttigd. Later op de avond werd er door bijna alle leden een aantal het spel ‘Weerwolven van Wakkerdam’ gespeeld, wat voor veel plezier, spanning en sensatie zorgde. De avond werd afgesloten door een ‘jamsessie’ met Jason en Jorind.

De zondag was het voor iedereen weer vroeg opstaan; om 7.45 uur stond het ontbijt al te wachten! Deze ochtend stond namelijk een optreden in de kerkdienst van de Protestantse Kerk in het nabijgelegen Elsendorp op het programma. Om tien uur zat iedereen klaar en werd er in de dienst o.a. ‘Hallelujah’ gespeeld. Na de dienst bracht het NJAO nummers uit eigen repertoire, zoals Sinfonia alla Barocco, Rollercoaster, Alcázar en Adventure. 

Na dit optreden stond nog één activiteit op het programma: in Reek speelde het NJAO een groot deel van het repertoire voor de ‘Vrienden van het NJAO’. Dit concertje was rond drie uur afgelopen, waarmee het weekend alweer tot een einde kwam. Het was weer een mooi, gezellig en bovenal muzikaal weekend! Het volgende weekend zal plaatsvinden in Arnhem waar een Bigband Play-In op het programma staat. Tot dan! 

Anouk Pieters, Kelly Ottevanger

Read 190747 times Last modified on zaterdag, 16 augustus 2014 11:46
More in this category: Pretpark Play-In Twello »