zondag, 15 juni 2014 00:00

Repetitieweekend Rotterdam

Het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 juni stond weer in het teken van een NJAO weekend! De locatie was dit keer Rotterdam. In het weekend vond er op zaterdagmiddag een optreden plaats bij de Willem-Alexanderbaan in Rotterdam, Bij de Dutch Masters Open (een roeiwedstrijd)

Zaterdag 14 juni druppelden de NJAO’ers vanaf tien uur weer binnen. We overnachtte en repeteerde in mytylschool de Brug. Dankzij de moeder van Lucas, die werkzaam is op deze speciale school, mochten we met het orkest gebruik maken van de gymzaal voor de overnachting en de aula om te repeteren. Na de gebruikelijke koppen koffie en de verse cake, hingen we de accordeons weer om en repeteerde we hard. Op het programma die middag stond namelijk een optreden bij de Dutch Masters Open, een roeitoernooi op de Willem-Alexanderbaan in Rotterdam. Na de eerste repetities reisden we met auto’s af naar de locatie. Bij het optreden zat het weer ons mee, en konden we de roeiers met muzikale klanken begeleiden naar de startbaan. In totaal speelde het NJAO tweemaal een half uur, en konden we rekenen op een groot applaus van het toegestroomde publiek.

Na het optreden stonden er in de school weer nieuwe repetities op het programma, en werd er hard gestudeerd op ‘Wave’, ‘A Klezmer Karnival’, ‘Sinfonia alla Barocco’ en ‘Alcazar’. Ondertussen waren Marcel, Linda (moeder van Kelly) en de ouders van Rik Vrolijk bezig met het voorbereiden van … de barbecue! Onder het genot van een drankje hebben we die avond gezellig zitten barbecueën. Top! ’s Avonds was het weer tijd voor onderlinge gezelligheid, spelletjes en hapjes/drankjes. Een aantal leden waren overdag nog niet uitgespeeld, en gingen op eigen initiatief nog even lekker door met het spelen van NJAO stukken. Dit werd volgehouden tot wel twee uur ’s nachts! Fantastisch!

De volgende dag werd er weer stevig gerepeteerd, en namen we een aantal stukken goed onder handen. Na de lunch (Turkse pizza!) stond er nog één repetitie op het programma. Deze repetitie werd afgeloten met ‘Tango pour Claude’, een verzoeknummer van Berdien, die dit NJAOweekend (helaas!) voor het laatst was. Na vele jaren lidmaatschap en veel plezier van/met het NJAO heeft Berdien besloten te stoppen.

Al met al was het weer een leuk, gezellig, intensief en leerzaam muziekweekend. Tot in augustus!

Read 175308 times Last modified on zaterdag, 22 november 2014 14:10