vrijdag, 22 april 2016 16:12

Studieweekend Waarland

Het weekend van 9-10 april 2016 stond in het teken van het eerste concert van het project met Tosca Menten. Zondag 10 april was na drie repetitieweekenden de première van ‘Dummie de Mummie in concert!’.

Het hele weekend stond in teken van dit concert. Op de zaterdag hebben we de hele dag gerepeteerd in een groepsaccommodatie in Waarland, Noord-Holland. Zoals elk weekend begon de dag met een verse kop koffie en het klaarmaken van de opstelling. Toen dit eenmaal geweest begonnen de repetities. Hierbij hebben we de stukken voor ‘Dummie de Mummie in concert!’ geperfectioneerd en gewerkt aan de juiste timing en doorloop van het programma.

Naast de projectstukken hebben we ook gewerkt aan nieuwe repertoirestukken. Voorbeelden hiervan zijn Oblivion (van Astor Piazzolla) en Concerto.

Na een dag repeteren was het zondag zover… Het eerste concert met Tosca Menten! We vertrokken zondag vroeg naar het Bertrand Russell College in Krommenie, onze concertlocatie. Hier hebben we samen met Tosca en alle play-inners van de muziekschool Con Anima het programma nog eens doorgenomen en een generale repetitie gehouden.

En toen was het al zover… De première! De zaal/aula zat helemaal vol en de spelers zaten klaar. We konden beginnen! Tijdens het spelen werd al heel snel duidelijk dat Tosca het publiek goed aanvoelde en haar verhalen op fantastische wijze heeft neergezet. Met daarbij de muzikale ondersteuning en klanken van het NJAO. Na het concert was er nog genoeg om na te praten en hebben een aantal kinderen uit de zaal de mogelijkheid voor een gratis proefles accordeon van Corrie Baltjes met twee handen aangegrepen!

We kunnen terugkijken op een grappige, leuke, mooie en bovenal geslaagde première van ‘Dummie de Mummie in concert’ en kijken al uit naar september, wanneer de tweede voorstelling gepland staat!

Tot in mei!

 

P.S. Wist je dat… 

  • Er drie play-inners na hun eerste hele weekend met het NJAO lid zijn geworden?
  • Er tijdens ‘The happy Cyclist’ een heuse mummie door de zaal fietste? 
  • Er door fotografe Hannie van Herk prachtige foto’s zijn gemaakt van het concert?
Read 3608 times Last modified on vrijdag, 22 april 2016 16:17